Nettisurffailu hauskemmaksi ja nopeammaksi Paluu

Olet varmaan tuskastunut nykyisiin nettisivuihin. Ne latautuvat koneellesi tuskastuttavan hitaasti, koska niissä on ärsyttäviä mainoksia ja Flash-animaatioita.

Loistava ratkaisu tässä Sinun ongelmaasi: Asenna koneellesi Opera selain, Aikaisemmin suosittelin muitakin selaimia, mutta mainostajat ovat nostaneet syytteen lisäosan valmistajaa vastaan. Operaan ei tarvitse lisäosaa asentaa, sillä toiminto on siinä vakiovarusteena.

A. Poistettu.

B. Imuroi ja asenna Opera. Osoite on http://www.opera.com . Opera on kooltaan pieni ja nopea. Operassa on siis estotoiminto vakiovarusteena, se löytyy valikosta ”työkalut” - ”lisäasetkset” - ”suodatettu sisältö”. Tee estoluettelo, ohessa malliksi Operasta kopsattu oma luetteloni:

Työkalut-Lisäasetukset-Suodatettu sisältö

C. Poistettu

D: Poistettu

Suodatustoiminto on erittäin hyvä, jos haluat sensuroida epäilytäviä sivustoja esim. lapsiltasi. Ja kuten huomasit, tavalliselle nettiuutisten lukijalle (kuten minulle) riittää tusinan riviä pitkä estoluettelo!

Tämän sivun kuva on kopsattu Linux-koneestani. Nykyään siinä on uusi Debian. Voin muuten tietoturvasyistä suositella Linuksia, itse olen kokeillut Fedoraa, Debiania ja Ubuntua, en tiedä vielä, mikä niistä on paras. Kannattanee sinunkin vilkaista tietoturvasivuani.

Muista päivittää näitä ohjelmia tietoturvasyistä. Niihin ilmestyy uusi versio 1-3 kertaa vuodessa!

Linux-käyttäjät. Jos käytät Linuksia, asenna jokin yo. selaimista mieluiten omasta sovelluspalvelimestasi, jos se on saatavana. Fedorassa ja Ubuntussa on valittavana Firefox, Chrome ja Opera. Myös Java ja Flash kannattaa asentaa mieluiten omasta depositarysta.

Vielä yksi asia, joka saattaa hidastaa vanhaa tietokonettasi tai jos nettiyhteytesi on hidas. Flash-animaatiot ja Java-ohjelmat. Ongelma on siinä, että eräät sivustot kuten esim. Youtube vaativat Flashin ja Sampopankki ja Digitan karttapalvelu Javan. Useimmilla sivustoilla niitä ei kuitenkaan tarvita, niitä käytetään vain mainosten esittämiseen. Ratkaisu: Asenna molemmat sekä Firefox että Opera. Lisäosat sitten vaintoiseen niistä. Tai asenna Lynx-selain. Lynxiin et voi niitä edes asentaa, se on tekstipohjainen selain. Jos Flash tai Java on jo asennettu, aseta ne kieltoon.

Kai Timoskainen Rääkkylässä 09.07.2014.

Paluu.