Ohjelmakoodia Paluu

Joku silloin tällöin kokeilee taitojaan ohjelmoinnissa. Tässä on malliksi parin itse kirjoittamani ja yhä käytössä olevan ohjelman lähdekoodia tekstimuodossa.

  1. Laskutusohjelma. Kirjoitettu Visual Basicin 1.0 versiolla. Ohjelma kirjoitettiin alunperin Windows 3.0:aa varten, mutta toimii yhä XP:ssä, sekä Professional, että Home -versioissa sekä Vistassa ja 7:ssa. Laitevaatimukset ovat pienet. Käännetty moduli ja apuna tarvittava dll-kirjasto sopivat 1.4 megan levykkeelle. Apuna on hyvä olla taulukkolaskentaohjelma raporttien tekoa varten. Itse käytin Insta Calccia, CA:ta ja nykyään Worksia. Ohjelman ensimmäinen versio kirjoitettiin Qbasicilla dossille vuonna 1992. vuoden 1995 paikkeilla dos-ohjelmasta luovuttiin, mutta alkuperäistä koodia on yhä mukana. Kehittely on lopetettu, joten käytän ohjelmaa kunnes se toimii. Uudet kaupalliset ohjelmat ovat jo nyt edullisia. Ilmaisen laskutusohjelman löytää netistä, osoite on http://www.ilmainenlaskutusohjelma.fi . Minun valmiiksi kääntämäni Windows-ajokelpoinen ohjelma on saatavana tästä. Tee kiintolevyllesi kansio laskutus ohjelmatiedostot tai program files kansion alle, pura paketti sinne. Jos koneesi ei osaa purkaa sitä, tarvitset winzip tai winrar-ohjelman. Katso, että myös tiedosto vbrun100.dll on mukana. Ohjelma on tarkoitettu pieneen käyttöön, rajoitukset: laskun loppusumma korkeintaan 1 milj. euroa ja korkeintaan 30 000 laskua vuodessa, ja se käynnistyy napsauttamalla laskutus.exe tiedostoa. Ohjelman lisenssimaksu on vain 50 euroa. 
  2. Inventaariohjelma. Kirjoitettu Paradox ohjelmointikielellä. Paradox on täysiverinen tietokantaohjelma. Inventaariohjelman edelliset versiot olivat dos-maailmassaa ja dBase IV -kielisiä. Ohjelman muuntaminen dos maaailmasta Windowsiin ei muuten ollutkaan niin kovin vaikeaa. Vanhat ohjelmat eivät toimineet enää XP:ssä ja sen tähden ne oli pakko muuttaa. Ohjelma on peräisin vuodelta 2001. Paradoxin 9-versio tappeli hieman vastaan asennettaessa Windows Vista-koneeseen. Ohjelmaa kehitellään tarpeen mukaan eteenpäin.
Rääkkylässä 7.8.2010 Kai Timoskainen.