Oviaskartelua - - -  [ PALUU ]

Tulipa tässä mieleeni, että kesällä saattavat itikat ja kärpäset purra ja häiritä ininällään ja surinallaan yöuntani. Isältäni jäi perinnöksi noita työkaluja ja muistin nähneeni aikoinaan Rasivaaran hammaslääkärissä 1960-luvulla verkko-oven. Siispä paikalliseen sahayritykseen ostamaan puutavaraa.
Koska tarkoitus ei ole kuitenkaan pidätellä lentäviä hyönteisiä suurempia otuksia, ostinkin lankun sijasta ikkunanpokapuuta. Siitä sain kevytrakenteisen oven, sääskiverkkohan on huomattavasti kevyempi kuin lasi.
 Autotallissa...
Isäni jäämistöstä löysin nauloja, ruuveja ja jopa sarananpuolikkaat, eli kokonaiskustannukset rajoittuivat puutavaraan, sääskiverkkoon ja mahdolliseen maaliin. Alla olevassa kuvassa ovi roikkuu jo paikallaan, maalausta vailla.
Ovi sopi paikalleen!
En ole vielä ehtinyt miettiä, mikä olisi sopiva maalin väri, vai maalaanko sitä ollenkaan. Kesähän on lyhyt ja vähäluminen, ehkä maali ei olekaan niin turhan tärkeä.
Kaksi saranaa riittää!
Vinotuki ovessa tarvitaan, ettei se ala vinksottaa vuosien päästä. Tämä vain selitykseksi uteliaille kysyjille. Sinunkin ulko-ovessasi saattaa olla tällainen tuki, mutta se ei näy koska ovesi on luultavasti paneloitu umpeen.
Toukokuussa 2011 Rääkkylässä. Kai Timoskainen.