Kai Timoskaisen kotisivu: Jos kuvat eivät näy, kokeile tätä linkkiä

Ota yhteyttä
-puhelimitse O5O - 52O 1128 . .
-Kirjeitse: Kisatie 7, 82300 Rääkkylä

-Twitterin kautta. https://twitter.com/KaiTimoskainen

-tai sähköpostilla: tai palautelomakkeella . Jos palautelomake ei toimi, kirjoita joko kirje, lähetä tekstiviesti, sähköposti tai soita. Ehkä ne toimivat.

[ YRITYKSEN SIVU ], Klikkaa ole hyvä!

Muutamia valokuvia:

/images

Ukrainan televisio

Katso sodan aikana Ukrainan televisiolähetyksiä. Kokeilin katsoa myös venäläisiä kanavia, mutta ne eivät näkyneet. Vaikka et osaisi kieltä, voit silti katsoa kuvia sotakoneista ja tuhoutuneista rakennuksista. Odotamme pikaista rauhansopimusta Sotivien maiden välille. Tässä pari linkkiä:
https://uatv.ua/en/live// Ukrainalainen tv-kanava
https://espreso.tv/stream
1+1 televisio , Ukrainasta,
https://ictv.ua/ua/online/ Kanavalla ei ole kellonaikaa, mutta tuntuu silti olevan ajantasainen
Venäläinen tv-kanava Venäläiset televisiot näkyvät huonosti netissä.

Flightradar

Lentokoneita tippuu silloin tällöin. Sanotaan, että lentäminen on kuitenkin turvallisempaa kuin maantieliikenne. Ainakin noin niin kuin tilastollisesti ottaen. Omalta osaltani olen nyt parantanut lentoturvallisuutta osallistumalla Flightradar24-projektiin. Ainakaan Rääkkylän lähimetsiin ja järviin pudonneet lentokoneet ehkä löydetään katollani olevan seuranta-antennin vastaanottamien signaalien avulla. Antenni kuulee lentokonesignaaleja jopa 400km päästä. Tulokset seurannasta näet sivulla flightradar24.com . Kun klikkaat jotakuta sivulla liikuvaa lentokonetta, näet kuvan siitä ja jotain tietoja lennosta. Suomessa seurantavasttanottimia on noin 160, listan niistä näet valikosta: Add coverage - Share statistics - Country - Finland. Laitoin vastaanottimen nimeksi: "Raakkyla". Nyt sain selville toisen syyn, miksi tämä sivusto ja ADS-B on edistyksellinen. Tämä uusi lentokoneiden seurantajärjestelmä kuluttaa vähemmän energiaa kuin vanhat tutkat. Tuollainen tutka vie sähköä paljon ja on melko kallis. ADS-B transponderi maksaa lentokoneeseen vain pari tuhatta euroa ja vie sähköä alle 100W. Siivouskomerossani oleva vastaanotin maksaa muutamia kymppejä ja vie sähköä noin 5W. Paikannustarkkuus on parempi kuin tutkalla, joten lentokoneita saataisiin mahtumaan taivaalle enemmän, koska turvavälejä voitaisiin tulevaisuudessa pienentää.

Kukahan lukee minun sivuani?

Minun kotisivullani on kävijälaskuri, Nyt minua alkoi ihmetyttää, kuka lukee minun sivujani. Näillä sivuilla on loppujen lopuksi harvoin mitään uutta, koska olen nyt kirjoitellut enemmän Facebookissa. Osa laskurin lukemista on hakukoneiden käyntejä, nehän indeksoivat nettiä säännöllisesti, jotta oaisivat antaa hakutuloksia kyselyihin. Mutta silti 50 000 on mielestäni liikaa, tuskin 1000 ihmistä on lukenut minun sivuni. Näillä sivuilla on nyt ikää jo noin kaksikymmentä vuotta. Suuri ihme minulle, mutta pieni vaikutus ihmiskunnalle! ;)

Twitter

Twitterissä voit seurata ja kommentoida lyhyesti jorinoitani. Kommentin maksimipituus on 160 merkkiä, mutta siihen voi lisätä kuvan. https://twitter.com/KaiTimoskainen .

Navigaattori

Jos Sinulla on ns.navigaattori, osallistupa kartantekoprojektiin. Kotikuntasi vapaa, ilmainen ja kopioitavissa oleva nettikartta saattaa olla vajavainen. Hankittuani itse Garmin Etrex Legend HCX:n olen ajellut polkupyörällä ristiin rastiin Rääkkylän teitä. Navigaattorin talletttamat paikannustiedot olen laittanut openstreetmap.org -sivustolle, josta kartan voi kopioda ilmaiseksi omaan paikantimeensa (jos osaa). Kunto pysyy hyvänä. kun ajelee muutaman kymmenen kilometriä viikossa teitä ja polkuja pitkin. Näyttää siltä, että Rääkkylää kartoittaa tällä hetkellä parikin vapaaehtoista. Olen yrittänyt ajatella turisteja ja sijoittanut kartalle nähtävyyksia, hautausmaita, leirintäalueen, urheilupaikkoja ja  uimarantoja.  Katso sivulta www.openstreetmap.org kartoituksen nykytilanne.
Jos Sinulla on siis Garminin navigaattori ja siinä tarpeeksi iso muistikortti, voit ladata kartat laitteeseesi ilmaiseksi! Sivulta http://wiki.openstreetmap.org/wiki/OSM_Map_On_Garmin/Download  saat Suomen (tai muun maan) kartan, joka voi olla tehty eri tarkoituksiin ja joka on kooltaan 100-5000 kB. Ennen kuin lataat kartan laitteeseesi, varmuuskopioi vanha kartta. Kopion voit tehdä eri nimelle, jos laitteen muistikortilla on tilaa, tai tietokoneesi kovalevylle. Karttaa voit katsella  tietoneellasi, linkki on linkkilistasivuni alareunassa oleva kuva. 
Käyttökokemuksia: Navigaattorini opastustyyli riippuu kartasta. Pohjoismainen (päivitykset harvoin, www.aighes.de) kartta opastaa hieman pienemmille poluille kuin Suomen kartta. Suomen kartta osaa nyt opastaa pidemmillekin matkoille, esim. Imatralta Pelloon. Pohjoismainen kartta taitaa opastaa vain alle 100 km päähän.
Nyt navigaattoriin voi ladata myös mastokartan Suomen Maanmittauslaitoksen tiedoilla. Se on periaatteessa ilmainen, mutta lahjoita hieman tekijälle, jotta hän jaksaa parannella karttaa. Latauslinkki on http://kartat.hylly.org/ . Toistaiseksi tämä kartta ei osaa reitittää, joten se ei sovellu autokäyttöön, ainoastaan maastoon. Navigaattorin muistikortilla olisi hyvä olla 2 GB tilaa.

 Linkkejä avuksesi:

Muutamia linkkejä [ Linkkilista ]
Sukutututkimusta , Juuriaan etsimässä.
Radioamatööriksi OH7EML .
Oviaskartelu.
.Virtavaras, taskulamppu
Havainto: Ruoho on vihreämpää aidan toisella puolen
Kauniita kukkia kesällä 2008.
Vanhoja koneita Kesälahdella
Kirpputori
Kuorma-auto karavaani Rääkkylässä
Digi tv antennin [ rakenteluohje ] (ja kytkentäohje videonauhuria varten).
Muutamia [ tietoturvavinkkejä ] .
Mainossuodatin (ja estosuodatin esim. lapsipornosivulle).
The Only page written partly in English, Family tree
[ Palautelaatikko ] .
- - Auton korjaus
Ohjelmointia aloittelijalle -
Syksy 2005
Myöhästynyt aprillipila. Jos et ymmärtänyt mitään, se johtuu siitä, että (1) juttu on englanniksi, (2) kulttuuri, myös aprillipilakulttuuri, on eri maissa ja kulttuureissa erilainen tai (3) huumorintaju puuttuu. Jos taas ymmärsit, on kohteliasta katsoa, miltä sivu www.distrowatch.com, jolla juttu alunperin oli, näyttää tänään.
Saunatarina


Tämä sivu kirjoitettu, tai ainakin korjattu 21.03.2023 Rääkkylässä

Kai Timoskainen

Talvella:
.

Tapasinpa kerran tuttavan. Todennäköisesti tätäkään ei enää ole. Monet on navetat tyhjillään tänä päivänä. Kuvaushetkellä oli vielä pienija hellytävä, ei sanonut pahaa sanaa minulle:

Sekarotuinen vasikka, friisiläis-suomenkarjarotua.

 Hakukoneita varten: Kai Timoskainen, Timoskainen Kai, 82300 Rääkkylä, 82300 Raakkyla